Historische StadsMoestuin

Historische StadsMoestuin

In de beeldentuin van Het Markiezenhof is een moestuin aangelegd met meerjarige en "vergeten" groenten en kruiden.

Een moestuin is een leer- en ervaringsplek, een toonzaal voor natuurlijke processen en seizoenen. Hier kan iedereen delen in de gastvrijheid en overvloed van onze vruchtbare aarde. Prachtige plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Wij geloven in lokaal, vers en gezond voedsel dat met respect voor de mens en de aarde is ge-groeid. Wij hebben op het terrein van het Markiezenhof, een tuin met meerjarige en ‘vergeten’ groenten, met de veerkracht van een natuurlijk ecosysteem ontworpen. Verbindingen zijn belangrijk; planten ondersteunen elkaar in een ontwerp met biodiversiteit. Ook de mens is hier een onderdeel van. Hierdoor ontstaat gezonde voeding in een gezonde omgeving.

In deze tijd, waarin de natuur door de mens in een keurslijf gedwongen wordt om maar genoeg voedsel te produceren, en veel geld te verdienen, zelfs zwaar gesubsidieerd door de overheid, geven wij de natuur weer een plek, waar zij haar eigen krachten en wijsheid kan tonen. Vroeger leefde men veel meer in harmonie met de krachten van de natuur. Wij willen deze natuurkrachten weer herkenbaar maken voor de mens in deze tijd. Hierdoor ontstaat er een tuin waar historie, educatie en duurzaamheid elkaar ontmoeten.

Wijk Centrum
Categorie Groen/Milieu

Meehelpen?

Wilt u bijdragen aan dit mooie initiatief, neem dan contact op met de initiatiefnemer.

Team Historische StadsMoestuin
j-vermaas@home.nl