Kinderspeelplaats, buurtbarbecue´s en een snoeptuintje

Kinderspeelplaats, buurtbarbecue´s en een snoeptuintje

We merkten dat ons pleintje achteruit ging. Oude bossages met afval, kale plekken in de groenstroken, na het afbranden van een speeltuin is alleen nog maar een leeg gat te zien en een zandbak die als kattenbak werd gebruikt.

We hebben met bewoners op een zonnige zondag al het tegelwerk uit de kuil gehaald en opgestapeld zodat het later die week geëgaliseerd kon worden en de hele kinderspeelplaats weer één niveau is. De hekwerken zijn later ook nog verplaats zodat het nu één grote speelplaats is.

We barbecueën al een behoorlijke tijd gezamenlijk op het plein en zijn we gaan kijken of we een vaste barbecueplaats konden maken. We hebben twee barbecue gemaakt, vanuit de gedachte dat iedereen samen kan eten zowel mensen die niet halal vlees als halal vlees eten.

Het proeftuintje was er in het begin om te kijken hoe omwoners & kinderen met groentetuintjes omgingen. Inmiddels is het wegens succes omgedoopt tot kindersnoeptuin met rode bessen en aardbeien omdat er leuke reacties van buren en kinderen op kwamen. Rondom het Klaproosplein staan nu een aantal fruitbomen en er zijn nu 7 buurttuinen waarvan de ene met groente & fruit de andere simpelweg met bloemen, ieder zijn smaak.

Dit hebben we 2 jaar na het opstarten kunnen afronden. Niet alles is precies gegaan zoals bedoeld of gepland maar we hebben wel een kei mooi resultaat voor elkaar. Dit met dank aan en in samenwerking met, Lithos Bouw & Ontwikkeling, Gemeente Bergen op Zoom én vooral Stichting WijZijn en de betrokken bewoners. Wij hebben er voor kunnen zorgen dat, wat ooit een verwaarloosd pleintje met bossage's en vuiligheid was, nu een kinderspeelplaats met Bergse buurtbarbeques, kindersnoeptuin en fruitbomen is geworden. Voor gelegenheden en voor persoonlijk gebruik hebben we twee buurtbarbeques's gerealiseerd. Het plein op een speelniveau gebracht en de oude bossage's verwijdert en ruimte gemaakt voor buurttuinen.

Wijk Gageldonk
Categorie Sport/Cultuur