Plantsoen Strandplevier

Plantsoen Strandplevier

Wij, Erik, Christ en Els, hebben samen met onze buurt en vrijwilligers ervoor gezorgd dat het plantsoen in ons park herbeplant is en onderhouden wordt. Samen met de gemeente hebben wij dit initiatief vorm kunnen geven. Zo doet de gemeente het basisonderhoud, het maai- en snoeiwerk en wij schoffelen en onderhouden de paden. Dit project loopt sinds december 2012 en de oppervlakte van het plantsoenpark is 12.500 m².

Op 16 maart 2013 is het project gestart met een feestelijk startsein door de wethouder. Dit was erg leuk!
We hebben met elkaar een mooie start gehad van de herbeplanting van het gerooide seizoen. Hier deden zowel de omwonenden als de gemeente actief mee. Bakker Broodje Groffen bezorgde speciaal voor ons gebakjes met ons logo erop. Daarnaast zorgde Intratuin voor 600 viooltjes, omdat ze het een mooi initiatief vonden. We stonden in verschillende kranten en wij zijn trots op de samenwerking van de buurt en op ons mooie plantsoen! Bekijk hier de foto’s: http://www.mijnalbum.nl/Album=7NYYHKCC.

Wat onze leukste ervaring is? Dat Bergen op Zoom de Groenste Stad van Europa is! Mede dankzij ons project. De betrokkenheid van de bewoners telde mee in de beoordeling, vandaar dat de jury ons bezocht heeft. Daar keken we erg naar uit. De pers was hierbij ook aanwezig en we vonden het heel bijzonder.

Wijk Bergse Plaat
Categorie Groen/Milieu

Meehelpen?

Wilt u bijdragen aan dit mooie initiatief, neem dan contact op met de initiatiefnemer.

Els Roepers
els.roepers@ziggo.nl